style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

Škola u prirodi – Crikvenica

20.05.2019

Učenici 4. a, 4. b i 4. c razreda u pratnji svojih učiteljica i pedagoginje škole boravili su u  Školi u prirodi u Crikvenici, odmaralištu Stoimena od 15. 05. -17. 05.2019. godine.

Prilikom dolaska posjetili smo tvrđavu Nehaj, simbol grada Senja, gdje nam je voditelj muzeja održao predavanje o važnosti položaja tvrđave,  nastanku i počecima gradnje, kao i ulozi koju je tvrđava imala u vojnim pitanjima kroz povijest.

          Ugodnim brodom namijenjenim za panoramske obilaske vozili smo se uz obalu kao bi pogledali s mora ljepote naše Jadranske obale. Razgledali smo i Aquarium u Crikvenici u kojem se nalazi 30 bazena koji svojim izgledom podsjećaju na prirodno stanište morskih stanovnika:

-više od 100 vrsta riba iz Jadranskog mora (murina, morska mačka, morski pas, morski konjic, škarpina, kirnja i dr.),

-oko 50 riba iz tropskih mora (škorpija, anđeo, klaun, kugla, paleta, zebra i dr.)

-slatkovodne ribe od kojih su najzanimljivije pirane i neonke.

Na otoku Krku razgledali smo i crkvu sv. Lucije u Jurandvoru, mjestu gdje je pronađena Baščanska ploča, najznamenitiji spomenik rane hrvatske pismenosti. Špiljka Biserujka ostavila nas je bez daha svojom ljepotom i mnogobrojnim uresima poput – kalcitnih siga, osobito stupova i stalaktita. Špilja se sastoji  od nekoliko podzemnih prostora: Ulazni dio, Balkon, Okno, Velika dvorana, Sjeverni kanal, Dvorana s mostovima i Cimpresna dvorana.

Mjesto Baška osvojilo nas je svojom prelijepom plažom i tipičnim mediteranskim ugođajem. Posjetili smo još jedan Akvarij u Baškoj u kojem se nalazi najveća zbirka Jadranskih školjki i puževa.

Uz mnogo radosti, pjesme i plesa ugodno smo provodili slobodno vrijeme na zajedničkim večerima.

Pri povratku kućama posjetili smo grad Rijeku i upoznali se s ljepotama tog najvećeg grada u Primorsko - goranskoj županiji i posjetili Astronomski centar u Rijeci u kojem smo uz prigodno predavanje pogledali i film Carstvo svjetlosti – kratka povijest života.

I još će dugo biti priče i govora o nezaboravnim doživljajima, kojih  ćemo se uz pomoć fotografija u prilogu ponovno prisjećati.

              

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr