style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

​26. 02. 2020. Dan ružičastih majica

Fotografije uz članak 7
26.02.2020

Dan ružičastih majica, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Dan prevencije vršnjačkog nasilja ili Pink Shirt Day u svijetu se obilježava dugi niz godina, a sve je počelo u Kanadi 2007. godine. Žrtva nasilja bio je učenik srednje  koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici.  Ružičasta majica postala je simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

CEPN, nositelj cjelokupnog programa i začetnik ideje u Hrvatskoj, je promocijom Dana ružičastih majica postigao prepoznavanje obljetnice diljem naše zemlje.

Dan ružičastih majica obilježen je i u našoj školi 26.02.2020. godine, na satovima razrednika, ali i na ostalim oblicima nastave, kao znak podrške prevenciji vršnjačkog nasilja. Učenici su kroz pedagoške  radionice sa svojim razrednicama i pedagoginjom promišljali o vršnjačkom nasilju i prenosili poruke koje su otisnuli na male ružičaste majice i tako  prenijeli poruke svog razreda.

Na današnji dan u znak podrške prevenciji vršnjačkog nasilja, učenici i  njihovi profesori obukli su ružičaste majice i tako jedinstveni odaslali poruke naše škole.

#NasiljePrestajeOvdje

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr