style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

Poštovani roditelji, VAŽNO!

16.11.2020

Poštovani roditelji,   VAŽNO!

U privitku vam dostavljamo Upute HZJZ, verzija br.5. - KRITERIJ ZA TESTIRANJE NA SARS CoV-2, PREKID IZOLACIJE I KARANTENE i izdvajamo sadržaj iz Protokola za izvođenje nastave od 7.rujna 2020. u uvjetima povezanim s COVID-19

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Kriteriji-za-testiranje-na-SARS-CoV-2-prekid-izolacije-i-karantene-ver-5.pdf

 

Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

OBVEZNO MJERENJE TEMPERATURE

Učenicima od 1. do 4. razreda, roditelji svakodnevno mjere temperaturu I u djetetovu bilježnicu – (Informativku za tu potrebu) upisuju vrijednost izmjerene temperature. Bilježnicu učenik donosi sa sobom u školu, a učitelj svakodnevno provjerava. Kod sumnje na povišenu tjelesnu temperaturu te kod pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje) neophodno je djetetu u školi izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako učenici razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u školi, škola će odmah obavijestiti roditelje/staratelja, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.

• Učenici od 5. - 8.TAKOĐER MORAJU OBVEZNO mjeriti tjelesnu temperaturu SVAKI DAN PRIJE DOLASKA U ŠKOLU, što mogu učiniti samostalno.

Sumnja na COVID-19, Znakovi koji upućuju na moguću zarazu

• povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom > 37,2)

• simptomi respiratorne bolesti - kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja

• poremećaj osjeta njuha i okusa

• gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece). Učenici sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u ustanovu.

Postupanje u slučaju sumnje na zarazu COVID -19

Kod pojave navedenih znakova bolesti učenik ostaje kod kuće, javlja se najprije telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine, odnosno pedijatru koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji.

• Ako se znakovi bolesti jave tijekom boravka u ustanovi, roditelji će odmah biti pozvani telefonom, a učenik će biti izoliran od drugih učenika u prikladnoj prostoriji do dolaska roditelja u najkraćem vremenu.

·         Iznimno je važno da se roditelji po pojavi simptoma odmah jave i razredniku/razrednici i dostave usmenu obavijest  o razlogu izostanka, kako bi dijete moglo biti uključeno u nastavu na daljinu, a u slučaju pozitivnog testa na COVID-19, ostali učenici iz razreda  upućeni u samoizolaciju

·         Roditelji učenika kojima je izrečena mjera samoizolacije, molimo da se također odmah jave razredniku/ci i o tome dostave usmenu obavijest, kako bi dijete moglo biti uključeno u  nastavu na daljinu

 

·          Po povratku učenika u školu nakon što je bilo izdvojeno u izolaciju ( zbog Covid-19 ili izrečene mjere samoizolacije), obvezna je potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite da dijete može ponovno u školu.

 

• Kada se kod učenika utvrdi zaraza COVID-19, postupa se sukladno odluci nadležnog epidemiologa.

 

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr