style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

​Dan planeta Zemlje

22.04.2021

Dan planeta Zemlje

22. travnja 2021. u OŠ Lovre pl. Matačića mozaikom radionica je obilježen Dan planeta Zemlje u svrhu jačanja svijesti ljudi prema prirodnom okolišu.

Našim malim doprinosom nastojali skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog klimatskih promjena, globalnog onečišćenja, uništavanja ekosustava i ugrožavanja životinjskih i biljnih vrsta.

Budući da klimatske promjene  i uništavanje okoliša postaju egzistencijalna prijetnja, Europska unija predlaže dugotrajnu strategiju postizanja održivog gospodarstva kroz Europski zeleni plan.

Učenici su svoj doprinos dali kroz likovne, znanstvene i praktične konkretne aktivnosti.

Osmišljavanjem ekoloških poruka osvještavali smo značenje i važnost brige u okolišu prema svojim mogućnostima. Vodila nas je misao: Što ja mogu učiniti?

Posadili smo drvo i cvijeće, razgovarali o potrebi recikliranja i razlici između otpada i smeća, o potrebi štedljivog odnosa prema energiji i o obnovljivim izvorima energije.

Osudili smo jednokratnu plastiku na izumiranje i zaključili da je budućnost u našim rukama, a naša generacija će biti zelenija i odgovornija.

Dan je završio izložbom radova u predvorju škole.

Koordinator eko škole

Sanja Grganić Vrsaljko

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr