style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

​Jedan poseban Dan jabuka

24.10.2022

Učenici 4. c razreda pod vodstvom svoje učiteljice u četvrtak 20. 10. 2022. godine na poseban su način obilježili Dan jabuka s vrlo zanimljivim aktivnostima u integriranom danu planiranom kroz slobodnu aktivnost Čuvari narodnih običaja.

U novo otvorenoj učionici domaćinstva  opremljenoj najmodernijim uređajima, učenici su  upoznali 7 različitih vrsta jabuka, opisali ih i kušali te uspoređivali. Naučili su prepoznati svježu i staru, odstajalu jabuku. Naučili su da jabuka oksidira, a to se može spriječiti s par kapi limuna. Skuhali su čaj od jabuke i kompot, pripremili zdravi čaj od meda i jabučnog octa.

Učenici su samostalno jabuke oprali, ogulili i naribali. Naribane jabuke su ocijedili, sok popili, a jabukama su nadjenuli pitu i štrudlu. Samostalno pripremljene i pečene slastice bile su slasnije i ukusnije nego ikad prije. Učenici su sami prostrli stol i lijepo servirali desert. Već koju minutu kasnije nisu imali čime počastiti goste.

Kuhinju su pospremile i očistile vrijedne ručice učenika i učenica 4. c.

„Najbolji dan ikad!“ , „Nikad bolja pita“, „Kad ćemo opet u Domaćinstvo?“ samo su neki od komentara kojima su djeca iskazala svoju radost i  zadovoljstvo.

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr