style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

TERENSKA NASTAVA U KLAGENFURT

Fotografije uz članak 10
22.04.2024

U subotu 20. 04. 2024. godine učenici četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda posjetili su Klagenfurt, glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. U pratnji su bile profesorice informatike, engleskog jezika, glazbene kulture, povijesti, njemačkog jezika i pedagoginja.

Na put smo krenuli u 6 sati, a oko 10 sati stigli smo u Klagenfurt. Obišli smo Alter Platz, Neuer Platz, fontanu Lindwurm na kojoj se nalazi skulptura zmaja koji je zaštitnik grada Klagenfurta, fontanu Wörthersee Mandl na kojoj se nalazi skulptura patuljka Mandla o kojem smo čuli zanimljivu legendu o nastanku Vrbskog jezera. O gradu smo saznali mnogo zanimljivih informacija.  Nakon­ kratkog slobodnog vremena oko 12 sati uputili smo se u park Minimundus (Mali svijet).

U parku Minimundus vidjeli smo preko 170 poznatih minijaturnih građevina  i znamenitosti iz cijelog svijeta koje su napravljene u mjerilu 1:25 s istim materijalima kao i originali, a među kojima se našla i naša crkva svetog Marka. Nakon Minimundusa vratili smo se opet kratko u Klagenfurt u kojem su djeca otišla kamo drugo nego u McDonalds na ručak.

Zadnja destinacija ove naše austrijske pustolovine bilo je brdo majmuna Affenberg. Vidjeli smo japanske makaki majmune, posebne po tome što mogu podnijeti veliku hladnoću, pa ih još zovu i snježnim majmunima. Ovi majmuni ne žive u kavezima, već u velikom ograđenom prostoru.Tijekom posjeta na snazi su sljedeća pravila: majmune ne dirati, hraniti niti gledati dulje vrijeme u oči, ostati u grupi s drugim posjetiteljima, ne dodirivati ogradu, ništa ne jesti niti piti, kao niti pušiti. Obilazi se tek manji dio parka kako bi se majmuni imali gdje povući kad nisu raspoloženi za posjete0. Na cijelom području ima ih oko 160 i tijekom posjete nisu odijeljeni od posjetitelja nego se slobodno šeću među njima.

Nakon Affenberga krenuli smo put Zagreba u koji smo stigli oko 21 sat.

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr