style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

Knjižnica

08.01.2015

mag. bibl. Ana Antić, knjižničarka

RADNO VRIJEME:

jutarnja smjena - 8:00 – 14:00 h

popodnevna smjena - ponedjeljkom i srijedom 11:00 -17:00 h 

                             - utorkom, četvrtkom i petkom 8:00 – 14:00 h

Događanja iz knjižnice možete pratiti na naslovnoj stranici naše škole ili na facebook stranici knjižnice (Knjižnica OŠ Lovre pl. Matačića).

IZ PRAVILNIKA O RADU KNJIŽNICE:

  • Korisnici knjižnice su učenici, učitelji, stručni suradnici  i svi djelatnici škole.
  • Upis u školsku knjižnicu je besplatan.
  • Korisnici su dužni čuvati  svu knjižničnu građu od svakog oštećenja. Ukoliko se utvrdi da je netko jako oštetio knjigu za vrijeme posudbe ili je knjigu izgubio, dužan je kupiti istu takvu knjigu u zamjenu za oštećenu.
  • U školskoj knjižnici mogu se posuditi najviše dvije knjige (od kojih samo jedna može biti lektira) na rok od 15 dana. Lektira se ne može produžiti.
  • Korisnici za posudbu moraju imati člansku iskaznicu.

 

KORISNE POVEZNICE

Katalog knjiga naše škole

Međunarodna dječja digitalna knjižnica

Katalog Knjižnica grada Zagreba

eLektire

Proleksis enciklopedija

ČLANOVI UDRUGE "SMIJEŠAK ZA SVE" U NAŠOJ ŠKOLI

Bolje je hrvatski!

BookZvook

Pravopis


Radionica Ja magarac

Učenici 4. c razreda sudjelovali su na radionici priča nakon što su pročitali lektiru Ja magarac, Zvonimira Baloga. Radionicu su pripremile učiteljica Marina Miljko i knjižničarka u okviru slobodne aktivnosti Lektira kroz igru. Priče su prema zadatku stvarali u malim grupama. Sve nastale priče učenici su na kraju i pročitali. Priče su bile vrlo duhovite, baš poput priča Zvonimira Baloga, pa su se svi i odlično zabavili. Jednu od priča možete pročitati ovdje.

Zadatak: Napiši šaljivu priču po uzoru na ove rečenice u kojoj ćeš što više riječi nepravilno napisati.

Marko imati puno dobar prijatelj. On i njegovi prijatelj voljeti igrati lovica. Marko biti odlično u lovica.

 

Komplicirana ljubav

Bio jedan zaljubiti crv koji je imati cura nosorog. Budući da biti zima, crv morati otići cura nosorog u Afrika. Crv biti spor pa mu trebalo tri dana do cura nosorog u Afrika. Na pola puta stao jer mu se nije dalo ići dalje. Okrenuti se oko sebe i vidjeti zračna luka pa dobiti ideja da avionom dođe do cura nosorog. Ugledati on crvicu pa nastati ljubav na prvi pogled. Ubrzo čuo glas službenica da uskoro poletjeti za Afrika. Dođu oni do Afrika. Vidjeti ih nosorogica zajedno. Počne ona jako plakati i poplaviti cijela Afrika svojim suza. Pukla veza između crv i nosorog. Crvica vidjeti da su oni zajedno pa ona ostaviti crv. Crv i dan danas živjeti sam u trula jabuka sa stara majka i stari otac.

Ana Šipuš, Lucija Milićević, Dora Simonišek

 balog 1

 

Kviz Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Učenici trećih razreda sudjelovali su u kvizu „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“  u okviru slobodne aktivnosti Lektira kroz igru. U školskoj knjižnici dočekale su ih učiteljica Marina Miljko i školska knjižničarka obučene kao Hlapić i Gita. Bolje znanje pokazali su učenici 3. b razreda, no i 3. a pokazao je da dobro poznaje Hlapićeve zgode.

 Hlapic 1

Hlapic 2
3. b slavi pobjedu

 

Ljubav za početnike

I ove godine naši učenici sudjelovali su Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba. Ovogodišnji naziv kviza bio je Ljubav za početnike prema zbirci pjesama Zvonimira Baloga. Zadatak je bio pročitati zbirke pjesama Zvornimira Baloga, Luke Paljetka, Dragutina Tadijanovića i Dobriše Cesarića nakon čega se rješavao  online kviz. Pobjednica kviza naše škole je učenica 2. b razreda, Bruna Biočina, a učenik 3. b razreda, Niko Šoša, pobjednik je Knjižnice Ivane Brlić Mažuranić. Bruna i Niko prisustvovali su izvlačenju glavne nagrade Kviza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, no glavnu nagradu nisu osvojili. Želimo im više sreće sljedeći put.

nsb

Bruna i Niko u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

 

Domaći u školskoj knjižnici

Učenici četvrtih razreda sudjelovali su u kvizu poznavanja lektire Regoč i Šuma Striborova, organiziranom u okviru slobodne aktivnosti Lektira kroz igru pod vodstvom učiteljice Marine Miljko i knjižničarke Ane Grgurić. Učenike su u školskoj knjižnici dočekali Domaći koji su provjerili koliko su pažljivo čitali. Svi razredi pokazali su odlično znanje, no 4. a razred bio je nešto uspješniji i osvojio najviše bodova.

domaci 01 domaci 02

Ivor odgovara na pitanje

Uspješno riješeno pitanje

domaci 03

Predstavnici 4. a s diplomom

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr