style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

Iz arhive knjižnice

31.12.2014

mag. bibl. Ana Grgurić, knjižničarka

Radionica priča

Učenici četvrtih razreda sudjelovali su na radionici priča koju su pripremile učiteljica Marina Miljko i knjižničarka nakon što su pročitali lektiru Ja magarac, Zvonimira Baloga. Priče su prema zadatku stvarali u malim grupama, a svi su učenici bili vrlo maštoviti. U Balogovu duhu, nastale priče bile su neobične i humoristične. Svi su se odlično zabavljali pišući, a kasnije i slušajući sve nastale priče. Jednu od priča možete pročitati ovdje, a ostale u knjižnici na panou.

 

Rukovanje životinja

Pita žirafa slona: „Želiš li se rukovati?“. Slon odgovori: „Želim, ali ne znam kako.“ Žirafa se sjeti,  a zatim i slon. Slon zavrne surlu, a žirafa vrat i počnu se rukovati. Kada su druge životinje vidjele slona i žirafu kako se rukuju, odlučile su se i one rukovati. Tigrovi repovima, vukovi zubima, psi šapama, jeleni rogovima, ribe perajama, ptice kljunovima, zmije glavama, a kornjače oklopima. Tako su se životinje naučile rukovati.

Đevad Selman,
Tomislav Marić,
Antonio Đopar, 4. b

balog 1
balog 2
balog 3
balog 4

 

VLAK U SNIJEGU

Učenici trećih razreda pokazali su koliko su pažljivo čitali lektiru Vlak u snijegu u kvizu organiziranom u okviru slobodne aktivnosti Lektira kroz igru. Odgovarajući na 43 pitanja, učenici 3. c razreda osvojili su 48 bodova od mogućih 50 i tako osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je 3. b razred s 44 boda, a 3. a razred našao se na trećem mjestu s 42 boda. Posljednji zadatak bio je otpjevati Himnu zadrugara što su svi učenici s oduševljenjem prihvatili. 3. c otpjevao je još nekoliko pjesama koje se mogu čuti u filmu nastalom prema knjizi. Atmosfera je bila vesela, a učenici su se međusobno bodrili, baš poput pravih zadrugara. 3. b razred čak je odabrao svog domaćina.

vlak u snijegu 1 Vlak u sbijegu 2

 

IVICA I MARICA

Učenici 1. b razreda pročitali su Ivicu i Maricu. Pažnju im je posebno privukla vještičina kuća od slatkiša. Pažljivo su promotrili ilustracije u slikovnicama i krenuli u izradu kućice uz pomoć učiteljice Marine Miljko i knjižničarke. Tako su nastali muffini, bomboni, čokoladice, lizalice i kolačići koji su postavljeni na kućicu od kartona. Vještičinu kuću od slatkiša 1. b izložio je na svojem štandu na božićnoj prodajnoj izložbi.

kućica 1. b

 

ŠEGRT HLAPIĆ U ŠKOLI

U okviru slobodne aktivnosti Lektira kroz igru, učenici trećih razreda sudjelovali su u kvizu „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“. U školskoj knjižnici dočekali su ih Hlapić i Gita koji su provjerili koliko su pažljivo čitali lektiru. Najbolje znanje pokazali su učenici 3. c, razreda, no i 3. a i 3. b pokazali su da odlično poznaju Hlapićeve zgode.

Hlapic 1 Hlapic 3 Hlapic 2
  Hlapić i Gita  
Hlapic 4 Hlapic 5 Hlapic 6
Učenici 3. a razreda Učenici 3. b razreda Učenici 3. c razreda


PROČITAJ TRI DNEVNIKA I POBIJEDI!

pobuna pauline kako smo rodick

 

• U Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom „Pročitaj tri dnevnika i pobijedi“  sudjelovalo je pet učenica naše škole. Kao pobjednica izvučena je MIA NIKIĆ, učenica 2. a razreda. Miu čeka glavno izvlačenje za vrijednu nagradu na Interliberu.
Poželimo Miji sreću!

 

• Književnica Mirjana Gaura predstavila je svoju knjigu „Tajne divljine“ učenicima od 1. do 3. razreda. U knjizi se nalaze pjesmice pogađalice o životinjama koje su učenici s oduševljenjem slušali i odgonetnuli. Učenici 3. razreda vesele se ponovnom susretu s književnicom na Interliberu gdje će prisustvovati predstavljanju njezine knjige „Carstvo sreće“.

gaura 1   Gaura 2

  Gaura 3
Vezani sadržaj

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr