style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

MINUTA ZA ČITANJE

23.10.2023


#minutazacitanje
#mhk
U organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva 23. listopada odvija se virtualni maraton čitanja pod nazivom “Minuta za čitanje” u okviru manifestacije “Mjesec hrvatske knjige“. Korisnici knjižnica snimaju videozapis čitanja teksta u trajanju jedne minute. Tekst treba biti povezan s ovogodišnjom temom i sloganom Mjeseca hrvatske knjige – Književnost bez granica! / Nek’ ti riječ ne bude strana(c)…, odnosno s prevoditeljskom književnošću. Čitatelji u svojoj snimci trebaju, osim naslova djela i imena autora, navesti i ime prevoditelja.
U maraton se uključila i naša knjižnica. Učenice 3. b razreda, Karla Šurić i Gabrijela Leško, pročitale su ulomak iz knjige Jeffa Kinneya “Gregov dnevnik : dugo putovanje”. Tekst je odabran upravo zbog popularnosti Gregova dnevnika među učenicima trećih razreda te zbog planiranog susreta s prevoditeljem Gregova dnevnika, Ozrenom Doležalom.
Kako se navodi na mrežnoj stranici Hrvatsko čitateljskg društva, “cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca.”
Video pogledajte na poveznici:
https://drive.google.com/file/d/1CFvblbfbeTPc6HFqhgssLcMiHctciU8f/view?usp=sharing

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr