style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE 25. 5. 2020.

Fotografije uz članak 1
22.05.2020
Sukladno uputama,  rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Od iznimne je važnosti  da roditelji/skrbnici budu upoznati s ovim uputama, stoga cjelovit tekst Uputa možete pročitati ovdje.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje  od 25. svibnja 2020. godine. Važno je da roditelji/skrbnici budu upoznati s preporukama, stoga cjeloviti tekst Preporuka možete pročitati ovdje:

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

Istaknuto za roditelje:

·         da ne dolaze u pratnji djeteta ako sami imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je

izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,

          da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena

tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima

izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

          roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u školu, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu. 

        Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.

        Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

     Škola ne uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima će se omogućiti  naknadno uključivanje djeteta u školu.

·         Djeci s teškoćama biti će omogućeno uključivanje u školu i redovnu nastavu.

·         Pojedinim je učenicima osigurana podrška pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika.

 

 Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZ-a i MZO-a u cjelini.

Roditelji su značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini.

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr