style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

Obavijesti - Arhiva

Godina: 2020
Mjesec: 02
Broj rezultata: 15

Koronavirus - OBAVIJEST KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI „Dr. Fran Mihaljević“ 27.02.2020

Zbog velikog broja upita roditelja upućenih Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ prenosimo vam njihovu obavijest u cijelosti:

„Poštovani,

u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, ne postoji epidemiolog koji je zadužen za pregledavanje djece niti se rade testovi na novi koronavirus u zdravih osoba jer su u osoba koje nemaju simptome testovi negativni.”

Obavijest o kronavirusu 27.02.2020

kliknite za detalje..
Poštovani roditelji,

 

sukladno uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dostavljamo vam opće mjere zaštite  za sigurnost učenika i učitelja  i pozivamo  da sve informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Opće mjere zaštite:

Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

- §  redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola 


 §  kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke

- §  izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah

- §  nedolazak u školu učenika, učitelja i osoblja koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah: sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

 

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dostavio je preporuke  uz postupanje odgojno-obrazovnih ustanova te provođenje specifičnih mjera zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).  koje vam donosimo u cijelosti:

​26. 02. 2020. Dan ružičastih majica 26.02.2020

kliknite za detalje..
Dan ružičastih majica, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 21.02.2020

Županijsko natjecanje iz biologije će se održati 23. 3. 2020. Na niže navedenim linkovima su tablice pozvanih učenika.

1. Pozvani učenici 7. razreda

2. Pozvani učenici 8. razreda

Književni susret sa Sonjom Smolec 19.02.2020

kliknite za detalje..
Učenici 3.a i 3.b razreda posjetili su Knjižnicu Ivane Brlić-Mažuranić gdje su se družili sa spisateljicom Sonjom Smolec.

Matačićev tjedan 18.02.2020

kliknite za detalje..
U školi smo tradicionalno obilježili rođenje Lovre pl. Matačića te prisustvovali promociji novog izdanja monografije "Lovro Matačić".

Putovanje lijepom Našom 17.02.2020

kliknite za detalje..
Naša škola je ugostila Produkciju Z iz Splita, čiji su nam izvođači priredili lutkarsku predstavu upoznavši naše učenike razredne nastave  s narodnim motivima različitih krajeva Lijepe Naše

Maskenbal u Gradu mladih 14.02.2020

kliknite za detalje..
I ove veljače su učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama jedan nastavni dan proveli u Gradu mladih pod maskama. Pod vodstvom Nazorovih animatora; uz smijeh, pjesmu i ples školski dan je i ove godine postao druženje za sjećanje. 

LiDraNo 13.02.2020

kliknite za detalje..
Odluka  Prosudbenog povjerenstva za literarne i novinarske radove predložene za županijsku razinu susreta

LiDraNo 2020. 12.02.2020

kliknite za detalje..
Odluka  Prosudbenog povjerenstva dramsko-scenskog stvaralaštva o pojedinačnim i skupnim nastupima predloženim za županijsku razinu susreta

OBAVIJEST RODITELJIMA - POZIV NA TRIBINU "(NE)UČINKOVITI ODGOJNI STILOVI" 10.02.2020

kliknite za detalje..
Poštovani roditelji,

B​udući da roditeljski odgojni stilovi značajno utječu na kasniji djetetov razvoj i njegovo ponašanje, potrebno je osvijestiti važnost obiteljskog okruženja u kojem dijete stječe prva iskustva, uči na temelju roditeljskog ponašanja, formira mišljenje i stavove te razvija potencijale i društvene odnose.

Odnos roditelja najznačajniji je čimbenik razvoja pojedinca i njegove cjelokupne ličnosti, a svaki roditelj bira koji će roditeljski stil primjenjivati u odgoju svog djeteta. Nažalost, u pokušaju da postignu pozitivne rezultate, roditelji često griješe i nehotice postižu upravo suprotno. Kako bi se to spriječilo, iznimno je važno da su roditelji pravovremeno informirani i educirani te svjesni svojih uloga i odgovornosti. Stoga nam je iznimno zadovoljstvo pozvati Vas na tribinu „(Ne)učinkoviti odgojni stilovi“, koja obuhvaća pregled najčešćih neučinkovitih odgojnih stilova. Tribinu organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, a održat će se u srijedu, 19. veljače 2020. godine, s početkom u 18 sati u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a.

Poziv na tribinu i letak možete preuzeti na linkovima:

POZIV
LETAK

Projekt Bookmark 05.02.2020

kliknite za detalje..
Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) svake godine organizira Bookmark projekt kome je cilj razmjena straničnika između dviju škola iz svijeta.

Akcija "Pokloni knjigu" u našoj školi 03.02.2020

kliknite za detalje..
​​Većina ljudi upoznata je s podatkom da 14. veljače slavimo Valentinovo, no jeste li znali da se na isti datum obilježava i Međunarodni dan darivanja knjigom? 

Glazbeni dan za prve razrede 31.01.2020

kliknite za detalje..
Nakon dva sata redovne nastave, započeo je Glazbeni dan u učionici profesorice Vesne Zaimović.

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 03.02.2020

I ove godine OŠ Lovre pl. Matačića je domaćin Županijskog natjecanja iz biologije za osnovne škole Grada Zagreba.

Školsko natjecanje iz biologije održava se u petak, 7. veljače 2020. godine u 13.00 sati.
Budući da svake godine na školskoj razini natjecanja sudjeluje više od 95 % osnovnih škola Grada Zagreba, škole se ne trebaju posebno prijavljivati za ŠKOLSKU RAZINU već ćemo testove za školsku razinu poslati svim školama na području Grada Zagreba.

Školsko povjerenstvo i ravnatelj škole odgovorni su za valjanu provedbu školskoga natjecanja, osiguravaju tajnost testova do početka natjecanja i jamče vjerodostojnost navoda o natjecateljima i njihovim rezultatima. Školsko povjerenstvo imenuje ravnatelj škole sukladno kriterijima iz Općih uputa natjecanja.

UPUTE ZA PROVEDBU NATJECANJA I SMOTRI

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr