style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

Obavijesti - Arhiva


Broj rezultata: 388

VAŽNA OBAVIJEST U VEZI OTVARANJA ŠKOLE 11. 5. 2020. 03.05.2020

Poštovani roditelji učenika razredne nastave

Sukladno  zaključku Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika uz primjenu Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove  u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu (HZJZ),  u trenutku kad se obnavljaju gospodarske aktivnosti, te se očekuje  da će roditelji početi raditi izvan kuće.

Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf

Prema uputama HZJZ, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 30, travnja 2020. godine Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave.pdf

Sukladno uputama HZJZ nastava u školi biti će organizirana samo za učenike čija oba roditelja rade izvan kuće, o čemu moraju dostaviti pisanu izjavu.

Istovremeno, kao i do sada, do kraja nastavne godine biti će organizirana nastava online i putem programa HRT3.

Poštovani roditelji, ljubazno vas molimo da detaljno pročitate dokumente iz priloga, te da svi koji ostvarujete uvijete ispunite UPITNIK i dostavite ga vašim učiteljicama razredne nastave  e-mailom do utorka 5.05.2020. godine, do 12, sati, ili na e-mail škole: info@os-lovre-pl-matacica.hr, a IZJAVU RODITELJA dostavite učiteljici pri dovođenju vašeg djeteta na nastavu 11.05.2020. godine.

Raspored dolaska djece po razredima bit će naknadno objavljen.

Link . UPITNIK

Link:   IZJAVA

                                                                                                                     RAVNATELJ: Tomislav Milek, prof.

Upute HZJZ-a 02.05.2020

Objavljujemo upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za organizaciju rada od 11. 5. 2020.​

UPUTE HZJZ-a

Obavijest za roditelje učenika osmih razreda II. 24.04.2020

kliknite za detalje..
Na poveznici u prilogu možete vidjeti  virtualno predstavljanje srednjih škola, novi online sustav u kojem  možete dobiti sve informacije koje vas zanimaju o školi koju žele upisati vaša djeca

​Obavijest za roditelje učenika osmih razreda 24.04.2020

kliknite za detalje..
Budući da još nisu dostupne  informacije za učenike osmih razreda na portalu Upisi.hr za upis učenika u  šk. god 2020./2021., stručne suradnice škole i razrednice učenika osmih razreda redovito će informirati učenike o novim informacijama vezanim za upis u prvi razred srednje škole, na razrednim stranicama i u virtualnoj sobi pedagoginje na Yammeru, a vas roditelje na ovoj stranici za roditelje i putem razredne stranice, gdje komunicirate sa  razrednicama vaše djece.

​22. 4. Dan planete Zemlje 22.04.2020

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje pozivamo vas da posjetite našu malu galeriju. Prezentirat ćemo vam radove naših učenika na temu "PLASTIKA - posljedice zagađenja okoliša".

​Poštovani roditelji učenika od 1. - 4. razreda 21.04.2020

U prilogu vam dostavljam anketni upitnik kojim  mi pedagozi (Hrvatsko pedagogijsko društvo) želimo ispitati iskustva i doživljaje (s naglaskom na opterećenost) roditelja učenika razredne nastave nastavom na daljinu.
Pomoću odgovora roditelja možemo utjecati na unaprjeđenje trenutačne
nastavne prakse i steći nove spoznaje o odgojno-obrazovnom djelovanju u
kriznim situacijama. Upitnik je u potpunosti anoniman.

Obavijest roditeljima 20.04.2020

​Poštovani roditelji,

Vrijeme u kojem se nalazimo zbog pandemije korona  virusom COVID 19, svima predstavlja veliki izazov u ostvarivanju svih naših zadaća i uloga. Svi smo u potpunosti  morali promijeniti naše živote i načine rada i organizirati se sukladno preporukama Stožera civilne zaštite  Republike Hrvatske. Kako bismo vam pomogli  i olakšali snalaženje u školskim aktivnostima, ali i van njih, na stranici za roditelje objavljivat ćemo tekstove koji mogu biti od koristi vama i vašoj djeci.

Raspored za dane nadoknade 16.04.2020

Podsjećamo vas da, kao što je dogovoreno, nastava počinje danas 16. 4. 2020. rasporedom za 1. tjedan.

Subota, 18. 4. 2020. će se raditi prema rasporedu za PETAK, 2. TJEDAN!!!!

U ponedjeljak 20. 4. 2020. nastavljamo prema redovnom rasporedu za 1. tjedan.

PODSJETNIK 06.04.2020

Dragi učenici i poštovani roditelji,

bliži se blagdan Uskrsa koji povezujemo s proljetnim odmorom učenika pa vas podsjećam da, unatoč ovoj izvanrednoj situaciji, učenici imaju pravo na svoj, iako skraćeni, odmor.

PLAN NASTAVE:
 
  1. Posljednji dan nastave prije Uskrsa je četvrtak 9. 4. 2020.
  2. Proljetni odmor učenika traje do srijede 15. 4. 2020.
Nastava počinje u četvrtak 16. 4. 2020., s time da je subota 18. 4. 2020. radna.

S poštovanjem!

Ravnatelj: Tomislav Milek, prof. 

ZABRANA KORIŠTENJA ŠKOLSKOG DVORIŠTA I IGRALIŠTA 21.03.2020

Poštovani sugrađani i draga djeco,


Od jučer ja na snazi potpuna zabrana korištenja dječjih, vrtičkih i školskih igrališta i dvorišta. Zbog toga je od jučer, temeljem odluke Gradskog ureda za obrazovanje, naše školsko dvorište i igralište zaključano te su na ogradu stavljene obavijesti o zabrani.


Molim sve da se ponašaju odgovorno i pridržavaju uputa Civilne zaštite i svih ureda Grada Zagreba te da NE ULAZE i NE KORISTE školsko dvorište i igralište.

 

Hvala!Ravnatelj: Tomislav Milek

OBAVIJEST RODITELJIMA! 16.03.2020

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred u šk. god. 2020./2021.

Zbog preporuka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja odgađaju se postupci kojim se utvrđuje psihofizičko stanje djece prije  upisa u prvi razred, sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika, te sastavu stručnog povjerenstva ( N.N. 55/2011, N.N.67/2014)   i na snazi su mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa (virus SARS-CoV-2/ COVID-19).

Školska liječnica, dr. Rančić Karabotić i stručno povjerenstvo škole neće zaprimati prijave za pregled djece, već će se ponašati sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ZZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja, o čemu ćete biti obaviješteni na našoj web stranici.

OBAVIJEST O OBUSTAVI SVIH IZVANŠKOLSKIH AKTIVNOSTI 14.03.2020

Poštovani korisnici,

sukladno mjerama Stožera civilne zaštite i preporukama nadležnih institucija,
SVE izvanškolske aktivnosti u prostorima škole se obustavljaju DO DALJNJEGA!


Hvala na razumijevanju!


Ravnatelj: Tomislav Milek, prof. 

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE 13.03.2020

Dragi učenici i roditelji,

 

prema naputku Vlade RH, na dva tjedna se obustavlja nastava u  školama. Na web stranici škole, pod sekcijom "ZA UČENIKE" su objavljeni linkovi za virtualne učionice viših razreda (od 5. do 8.) koje su formirane u aplikaciji Yammer u sklopu platforme "Office 365 za škole".

Molim učenike i roditelje da, od ponedjeljka 16. ožujka 2020., pažljivo prate objave u virtualnim učionicama i na web stranicama škole.

Učenici nižih razreda i njihovi roditelji sve će upute dobivati putem formiranih razrednih grupa ili razrednih web stranica u dogovoru s učiteljicama.

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE 13.03.2020

Poštovani roditelji i dragi učenici,

kako bi se pripremili za eventualnu organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije molim vas da provjerite imate li svoje korisničke podatke odnosno AAI identitet na sljedećoj poveznici https://provjera.skole.hr.

U slučaju problema obratite se razredniku/razrednici koji će vas uputiti na administratora imenika.

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA!!! 12.03.2020

POŠTOVANI RODITELJI,

TEMELJEM UPUTA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO I TRENUTNE SITUACIJE, OTKAZUJE SE RODITELJSKI SASTANAK ZA UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE.

SVE POTREBNE INFORMACIJE ĆEMO PRAVOVREMENO OBJAVITI NA WEB STRANICAMA ŠKOLE.

HVALA!

RAVNATELJ: TOMISLAV MILEK, prof.

Koronavirus - OBAVIJEST KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI „Dr. Fran Mihaljević“ 27.02.2020

Zbog velikog broja upita roditelja upućenih Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ prenosimo vam njihovu obavijest u cijelosti:

„Poštovani,

u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, ne postoji epidemiolog koji je zadužen za pregledavanje djece niti se rade testovi na novi koronavirus u zdravih osoba jer su u osoba koje nemaju simptome testovi negativni.”

Obavijest o kronavirusu 27.02.2020

kliknite za detalje..
Poštovani roditelji,

 

sukladno uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dostavljamo vam opće mjere zaštite  za sigurnost učenika i učitelja  i pozivamo  da sve informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Opće mjere zaštite:

Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

- §  redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola 


 §  kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke

- §  izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah

- §  nedolazak u školu učenika, učitelja i osoblja koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah: sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

 

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dostavio je preporuke  uz postupanje odgojno-obrazovnih ustanova te provođenje specifičnih mjera zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).  koje vam donosimo u cijelosti:

​26. 02. 2020. Dan ružičastih majica 26.02.2020

kliknite za detalje..
Dan ružičastih majica, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 21.02.2020

Županijsko natjecanje iz biologije će se održati 23. 3. 2020. Na niže navedenim linkovima su tablice pozvanih učenika.

1. Pozvani učenici 7. razreda

2. Pozvani učenici 8. razreda

Književni susret sa Sonjom Smolec 19.02.2020

kliknite za detalje..
Učenici 3.a i 3.b razreda posjetili su Knjižnicu Ivane Brlić-Mažuranić gdje su se družili sa spisateljicom Sonjom Smolec.

Matačićev tjedan 18.02.2020

kliknite za detalje..
U školi smo tradicionalno obilježili rođenje Lovre pl. Matačića te prisustvovali promociji novog izdanja monografije "Lovro Matačić".

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr