style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

Stvarajmo eKreativno!

17.05.2021

Učenice 3. a razreda pod mentorstvom Vanje Lovinčić, knjižničarke na zamjeni, sudjelovale su u natječaju Stvarajmo eKreativno!. To je nacionalni projekt za školske knjižnice o kreativnoj uporabi web alata kod oblikovanja prezentacija projekata, izrade stripova, audiovizualnih slikovnica ili interaktivnih priča. Cilj je natjecanja poticanje kreativnosti u integriranju knjige i suvremene tehnologije putem uporabe web 2.0 alata, a provodi se u četiri kategorije: kreativna prezentacija projekta, strip, audiovizualna slikovnica i interaktivna priča.

Ovim se projektom želi naglasiti važnost čitanja, razvijanja kritičnog stava prema informacijama i stvaranju novog znanja te kreiranje uradaka inspiriranih pisanjem i čitanjem ili istraživanjem. Korištenjem web alata pokušava se zainteresirati mlade generacije koje su okrenute novim tehnologijama te njihove sklonosti povezati s čitanjem, pisanjem, istraživanjem i stvaralaštvom u školskim knjižnicama.

17. svibnja 2021. pristigli radovi objavljeni su na mrežnim stranicama natječaja, a mogu se pogledati na  https://stvarajmoekreativno.weebly.com/.

Osim žirija natječaja, radove bira i publika, a glasati se može do 21.svibnja.

Ovim putem pozivamo učenike i njihove roditelje te zaposlenike škole da svojim glasom podrže rad vrijednih učenica 3.a razreda, Lorene Leško, Gabrijele Dojčić, Lane Meštrović, Lucije Roso i Tije Jurišević.

Objava pobjednika će biti 25. svibnja 2021.

Kako su na natječaju prošle naše učenice, objavit ćemo na mrežnim stranicama škole te na facebook stranici školske knjižnice.

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr