style="width:100%; margin:0;">
Ilustracije ustupila: Lana Hudina

​Poštovani roditelji učenika od 1. - 4. razreda

21.04.2020
U prilogu vam dostavljam anketni upitnik kojim  mi pedagozi (Hrvatsko pedagogijsko društvo) želimo ispitati iskustva i doživljaje (s naglaskom na opterećenost) roditelja učenika razredne nastave nastavom na daljinu.
Pomoću odgovora roditelja možemo utjecati na unaprjeđenje trenutačne
nastavne prakse i steći nove spoznaje o odgojno-obrazovnom djelovanju u
kriznim situacijama. Upitnik je u potpunosti anoniman.

Obavijest roditeljima

20.04.2020
​Poštovani roditelji,

Vrijeme u kojem se nalazimo zbog pandemije korona  virusom COVID 19, svima predstavlja veliki izazov u ostvarivanju svih naših zadaća i uloga. Svi smo u potpunosti  morali promijeniti naše živote i načine rada i organizirati se sukladno preporukama Stožera civilne zaštite  Republike Hrvatske. Kako bismo vam pomogli  i olakšali snalaženje u školskim aktivnostima, ali i van njih, na stranici za roditelje objavljivat ćemo tekstove koji mogu biti od koristi vama i vašoj djeci.

Raspored za dane nadoknade

16.04.2020
Podsjećamo vas da, kao što je dogovoreno, nastava počinje danas 16. 4. 2020. rasporedom za 1. tjedan.

Subota, 18. 4. 2020. će se raditi prema rasporedu za PETAK, 2. TJEDAN!!!!

U ponedjeljak 20. 4. 2020. nastavljamo prema redovnom rasporedu za 1. tjedan.

PODSJETNIK

06.04.2020
Dragi učenici i poštovani roditelji,

bliži se blagdan Uskrsa koji povezujemo s proljetnim odmorom učenika pa vas podsjećam da, unatoč ovoj izvanrednoj situaciji, učenici imaju pravo na svoj, iako skraćeni, odmor.

PLAN NASTAVE:
 
  1. Posljednji dan nastave prije Uskrsa je četvrtak 9. 4. 2020.
  2. Proljetni odmor učenika traje do srijede 15. 4. 2020.
Nastava počinje u četvrtak 16. 4. 2020., s time da je subota 18. 4. 2020. radna.

S poštovanjem!

Ravnatelj: Tomislav Milek, prof. 

ZABRANA KORIŠTENJA ŠKOLSKOG DVORIŠTA I IGRALIŠTA

21.03.2020

Poštovani sugrađani i draga djeco,


Od jučer ja na snazi potpuna zabrana korištenja dječjih, vrtičkih i školskih igrališta i dvorišta. Zbog toga je od jučer, temeljem odluke Gradskog ureda za obrazovanje, naše školsko dvorište i igralište zaključano te su na ogradu stavljene obavijesti o zabrani.


Molim sve da se ponašaju odgovorno i pridržavaju uputa Civilne zaštite i svih ureda Grada Zagreba te da NE ULAZE i NE KORISTE školsko dvorište i igralište.

 

Hvala!Ravnatelj: Tomislav Milek

OBAVIJEST RODITELJIMA!

16.03.2020

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred u šk. god. 2020./2021.

Zbog preporuka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja odgađaju se postupci kojim se utvrđuje psihofizičko stanje djece prije  upisa u prvi razred, sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika, te sastavu stručnog povjerenstva ( N.N. 55/2011, N.N.67/2014)   i na snazi su mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa (virus SARS-CoV-2/ COVID-19).

Školska liječnica, dr. Rančić Karabotić i stručno povjerenstvo škole neće zaprimati prijave za pregled djece, već će se ponašati sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ZZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja, o čemu ćete biti obaviješteni na našoj web stranici.

OBAVIJEST O OBUSTAVI SVIH IZVANŠKOLSKIH AKTIVNOSTI

14.03.2020
Poštovani korisnici,

sukladno mjerama Stožera civilne zaštite i preporukama nadležnih institucija,
SVE izvanškolske aktivnosti u prostorima škole se obustavljaju DO DALJNJEGA!


Hvala na razumijevanju!


Ravnatelj: Tomislav Milek, prof. 

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

13.03.2020
Poštovani roditelji i dragi učenici,

kako bi se pripremili za eventualnu organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije molim vas da provjerite imate li svoje korisničke podatke odnosno AAI identitet na sljedećoj poveznici https://provjera.skole.hr.

U slučaju problema obratite se razredniku/razrednici koji će vas uputiti na administratora imenika.

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

13.03.2020

Dragi učenici i roditelji,

 

prema naputku Vlade RH, na dva tjedna se obustavlja nastava u  školama. Na web stranici škole, pod sekcijom "ZA UČENIKE" su objavljeni linkovi za virtualne učionice viših razreda (od 5. do 8.) koje su formirane u aplikaciji Yammer u sklopu platforme "Office 365 za škole".

Molim učenike i roditelje da, od ponedjeljka 16. ožujka 2020., pažljivo prate objave u virtualnim učionicama i na web stranicama škole.

Učenici nižih razreda i njihovi roditelji sve će upute dobivati putem formiranih razrednih grupa ili razrednih web stranica u dogovoru s učiteljicama.

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA!!!

12.03.2020
POŠTOVANI RODITELJI,

TEMELJEM UPUTA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO I TRENUTNE SITUACIJE, OTKAZUJE SE RODITELJSKI SASTANAK ZA UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE.

SVE POTREBNE INFORMACIJE ĆEMO PRAVOVREMENO OBJAVITI NA WEB STRANICAMA ŠKOLE.

HVALA!

RAVNATELJ: TOMISLAV MILEK, prof.

Obavijest o kronavirusu

27.02.2020
Poštovani roditelji,

 

sukladno uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dostavljamo vam opće mjere zaštite  za sigurnost učenika i učitelja  i pozivamo  da sve informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Opće mjere zaštite:

Djecu i učenike kao i ostale građane neophodno je podsjećati na pridržavanje preporuka općih mjera zaštite:

- §  redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola 


 §  kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke

- §  izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah

- §  nedolazak u školu učenika, učitelja i osoblja koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah: sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

 

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dostavio je preporuke  uz postupanje odgojno-obrazovnih ustanova te provođenje specifičnih mjera zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).  koje vam donosimo u cijelosti:

Koronavirus - OBAVIJEST KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI „Dr. Fran Mihaljević“

27.02.2020

Zbog velikog broja upita roditelja upućenih Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ prenosimo vam njihovu obavijest u cijelosti:

„Poštovani,

u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, ne postoji epidemiolog koji je zadužen za pregledavanje djece niti se rade testovi na novi koronavirus u zdravih osoba jer su u osoba koje nemaju simptome testovi negativni.”

​26. 02. 2020. Dan ružičastih majica

26.02.2020
Dan ružičastih majica, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

21.02.2020
Županijsko natjecanje iz biologije će se održati 23. 3. 2020. Na niže navedenim linkovima su tablice pozvanih učenika.

1. Pozvani učenici 7. razreda

2. Pozvani učenici 8. razreda

Književni susret sa Sonjom Smolec

19.02.2020
Učenici 3.a i 3.b razreda posjetili su Knjižnicu Ivane Brlić-Mažuranić gdje su se družili sa spisateljicom Sonjom Smolec.

Matačićev tjedan

18.02.2020
U školi smo tradicionalno obilježili rođenje Lovre pl. Matačića te prisustvovali promociji novog izdanja monografije "Lovro Matačić".

Putovanje lijepom Našom

17.02.2020
Naša škola je ugostila Produkciju Z iz Splita, čiji su nam izvođači priredili lutkarsku predstavu upoznavši naše učenike razredne nastave  s narodnim motivima različitih krajeva Lijepe Naše

Maskenbal u Gradu mladih

14.02.2020
I ove veljače su učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama jedan nastavni dan proveli u Gradu mladih pod maskama. Pod vodstvom Nazorovih animatora; uz smijeh, pjesmu i ples školski dan je i ove godine postao druženje za sjećanje. 

LiDraNo

13.02.2020
Odluka  Prosudbenog povjerenstva za literarne i novinarske radove predložene za županijsku razinu susreta

LiDraNo 2020.

12.02.2020
Odluka  Prosudbenog povjerenstva dramsko-scenskog stvaralaštva o pojedinačnim i skupnim nastupima predloženim za županijsku razinu susreta

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak: 8:00 - 14:00

Jelovnik 1.

Jelovnik 2.
(za djecu koja su prijavljena za B jelovnik)

Jelovnik 3.
(za djecu koja su prijavljena za C jelovnik)

Kontakt:

OŠ Lovre pl. Matačića
Joze Laurenčića 1
10 000 Zagreb

tel: 01/6144-315
e-mail: info@os-lovre-pl-matacica.hr